CHAR

About This Project

CHAR er et nyt band fra Thy, som bevæger sig i R’n’B genren med elementer fra både indie og pop. Forrest i bandet står Charlotte Rolighed, som med sin stærke vokal er samlingspunktet i bandets lyd. Bag hende ligger der store synth-flader, som underbygger Charlottes stærke melodier. Beatet i bandet pumpes frem af knivskarpe trommer og en solid bas, som komplimentere hinanden eminent. Guitar krydre gruppens allerede solide sound i form af små melodier og finurlige guitar riffs.

 

I maj, 2018, udgav de deres første single “2AM” på diverse streamingtjenester, som bl.a. blev featured på Bands Of Tomorrows playliste “Nordiske Hits”. I August 2019 udgav CHAR Ep’en Ain’t Coming Back, Hvor anmelder Anders Houmøller Thomsen skriver således om titelnummeret:

 

“Sikke en træffer!”

 

Det var min reaktion efter at have hørt CHAR’s sang ”Ain’t Coming Back” fra bandets debut-ep af samme navn. Nummeret åbner indbydende og lækkert, som en optempoudgave af Sades sensuelt forførende pop. Så bliver det bedre med strejf af Grace Jones’ dybe maskuline toner og nogle rytmisk vokale markeringer, der svinger godt med de melodiske nuancer i instrumenteringen. Pludselig ryger dørene op på vid gab med flot filmisk gennemtræk i refrænet. Det er så bombastisk og herlig dramatisk, at man skulle tro, Shirley Bassey havde været inde over som sangcoach.

 

Minsandten om der ikke også er bonus i form af et meget sexet talt intermezzo, hvor sangerinde Charlotte Rolighed spinder som en mjavende sexkilling. Ja, der er endda indlagt en delikat finte med en tromme-skudsalve, der indvarsler refrænet.